Quantcast
Channel: bebek beslenmesi | Kadınlar Kulübü
Viewing all 86 articles
Browse latest View live

Süt Alerjisi Nedir?

$
0
0

İnek sütü proteini alerjisi nedir?

İnek sütü, özellikle çocuklarda en önemli ve en yaygın alerjik besin türüdür, çünkü inek sütü çocuklarda diyette birincil besindir. İnek sütü proteinleri bazı bireylerde deride, sindirim ve solunum sisteminde hassasiyet reaksiyonlarına neden olabilmektedir. Bu durum; inek sütü intoleransı veya inek sütüne karşı aşırı duyarlılık olarak da isimlendirilmektedir.

İnek sütü alerjisi genelde hangi yaş grubunda görülür?

İnek sütü proteini alerjisi çoğunlukla bebeklerde ve çocuklarda görülmektedir. İnek sütü proteinlerine bağlı alerjik reaksiyonlar yaşamın ilk haftalarında, ortalama 3. ayda başlamakta ve bağırsağın fonksiyonel ve morfolojik yapısının gelişmesi sonucu 2-3 yaşlarında ortadan kalkmakta ve şikayetler git gide azalmaktadır. Yeni doğan bebeklerde sıklıkla görülmesine karşın, son dönemlerde yapılan çalışmalar süte karşı duyarlılığın yetişkinlerde de oldukça yaygın olduğunu göstermektedir.

İnek sütü proteini alerjisi laktoz intoleransı ile karıştırılmamalıdır. Süte karşı reaksiyon iki şekilde ortaya çıkmaktadır. Bunlar:

1-) Laktoz intoleransı yani; laktaz enziminin eksikliğinden (veya yokluğunda) ileri gelen duyarlılık,
2-) Süt proteini intoleransı gibi immünolojik mekanizma tarafından oluşturulan süt duyarlılığıdır.

Laktoz intoleransı kısaca nedir?

Laktoz intoleransı; laktaz enzimi yetersizliği veya yokluğu nedeniyle laktozun sindirilememesi nedeniyle süt tüketiminin ardından kişide karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve ishal gibi gastrointestinal semptomların görülmesidir. Laktozsuz süt tüketilebilir.

Çocuğumun inek sütüne alerjisi olduğu nasıl anlarım?

Sağlıklı olan bir bebekte inek sütü verilmeye başlandıktan sonra ishal ve kusma gözlenirse, bazen dışkısında kan varsa ve çocukta huzursuzluk ve ağlama varsa ilk olarak inek sütü alerjisi akla gelmelidir. İnek sütü alerjisinde ailesel geçmişin de önemli rolü vardır.

Yapılan birçok çalışmada; inek sütü proteinine intolerans (duyarlılık) gösteren birçok bebekte soyaya, buğdaya ve yumurta proteinlerine de duyarlılık gelişebildiği görülmüştür. Bu noktaya önemle dikkat edilmelidir.

Çocukta büyüme ve gelişmeyi engellemeden tanının konması çok önemlidir.
Bebeğinizin / çocuğunuzun inek sütü proteini alerjisi olduğunu düşünüyorsanız hemen doktorunuza ve diyetisyeninize başvurun.

Hindistan cevizi sütünü tercih edin

Anne sütü ile beslenen bebeklerde annenin tükettiği süt ve süt ürünleri emzirme yolu ile bebeğe geçerek alerjiye yol açmaktadır. Bu durumda anne sütü ile beslenmeye devam edilmesi, ancak annenin diyetinden süt ve süt ürünlerinin tamamen çıkarılması önerilmektedir. Anneyi kalsiyum eksikliğinden korumak için medikal destek önerilmeli ve diyetisyen eşliğinde beslenmesi düzenlenmelidir.

İnek sütü alerjisi olan bebeklerde soya proteini ve keçi sütü alerjisi de birlikte olabileceğinden annenin diyetinden bu grup ürünlerde çıkarılmalıdır. Tereyağı ve margarin yerine bitkisel yağlar tercih edilmeli, krema, süt tozu, sütlü bisküviler, sütlü makarnalardan kaçınılmalıdır. Pirinç sütü, yulaf sütü ve hindistancevizi sütü, inek sütü yerine kullanılabilir.

Bebek büyüdükçe inek sütüne uyum sağlar

İnek sütü alerjisi saptanan bir bebeğe 12-18 ay süre ile inek sütü içeren gıdalar ve inek sütü bazlı mamalar verilmez, özel mamalar ile beslenmesi desteklenir. Bu sürenin sonunda tekrar inek sütü verilmeye başlanarak belirtilerin ortaya çıkıp çıkmadığı gözlenir. İnek sütünü tolere etmeye başlama süresi bebekten bebeğe değişiklik göstermektedir. Çocukların %56’ sında 1 yılda, %77’ sinde 2 yılda, %87’ sinde 3 yılda inek sütüne tolerans gelişmektedir.

Alerji saptadığımız bir bebekte inek sütünü diyetten ne kadar elimine edebilir ve bebeği bu alerjen maddeden ne kadar çok koruyabilirsek, tolerans gelişmesi ve iyileşme süreci de o kadar çabuk olacaktır.

İlgili Konular ;
Bebeklerde en çok inek sütü alerji yapıyor


Bebek Mamalarında GDO Var Mı?

$
0
0

Bebeklerin ve çocukların sağlıklı gelişimi için doğru beslenmesi çok önemlidir.

Besin alerjisi şikayeti yaşamayan çocukların her besini doğru ölçüde tüketmesi gerekmektedir.

Bu besinlerin en önemlisi özellikle ilk 6 ay anne sütüdür. Eğer verilebiliyor ise 2 yıl boyunca anne sütü verilmelidir.

İlk bir yılda doğru ve dengeli beslenme eğitimde başarı, bağışıklık mekanizmasının gelişimi, vücut kompozisyonunun doğru gelişimi, sağlıklı çalışma gücünü sağlarken, ilk bir yılda yanlış ve yetersiz beslenme, uzun dönemde şeker hastalığı, şişmanlık, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve yaşlanmanın hızlanmasına neden olmaktadır.

Beslenme ile ilgili bilgi verilirken GDO’lu besinlerin ne olduğunu da atlamamak gerekmektedir.

GDO Nedir diye sorduğumuzda en yalın tanımı ile ‘’Genetiği Değiştirilmiş Gıdalardır’’ diyebiliriz.

Bu besinlerin özellikle çocukların tüketmesinde büyük sakınca olduğunu söylemek mümkündür.

Son günlerde edinilen bir bilgi bebek sahibi ailelere şok yaşattı. Bakanlığın doğruladığı habere göre;
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimleri sırasında ‘’Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı’’ ürünün GDO içerdiğini tespit ettiklerini belirtti.

Konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, bir bebek mamasının toplatıldığı yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine; Türkiye’de bebek mamalarında ve insan gıdalarında, insanların tükettiği hiçbir gıdada GDO’ya hiçbir şekilde izin vermediklerini belirtti.

Milupa markası ise ürünlerinin yapılan analizler sonucunda GDO içermediğini ancak yine de Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı ürünlerini toplattıklarını açıkladı. Bu tahıl karışımı mamanın da hepsinin GDO riski olmadığı sadece bir üretim serisininin toplatıldığı açıklanmıştır.

Çocuklarımızı GDO’lu besinlerden uzak tutarken dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır.

Hastalarımızdan inek sütü alerjisi olan hastalar da doğal olarak milupa ürünü olduğu için sık sık telefonla ve internet yoluyla sorular gelmektedir. İnek sütü içermeyen bebek mamalarında GDO bulunmamaktadır. Bu nedenle ailelerin endişelenmesine gerek olmadığını vurgulamak istedik. Hastalarımız bu ürünleri tüketmeye devam edebilir.

Bebeğin Yeterli Beslendiği Nasıl Anlaşılır?

$
0
0

Bebeğin sütü yetip yetmeyeceği özellikle yeni ve ilk doğumunu yapmış annelerde kaygıya neden olur. Bebeğin yeterli süt içtiğini, yeterli beslenmediğini gösteren belirtiler vardır. Bunları bebeğinizde görüyorsanız, içiniz rahat olsun.
Bebeğin Yeterli Beslendiği Nasıl Anlaşılır?

-Günde 5-6 kez çişini yapar.
-İdrarın rengi berrak, temiz ve kokusuzdur.
-En geç 2 hafta içinde doğum kilosuna geri döner.
-Dışkısı yumuşak ve sıvımsıdır. Günde 2-5 kez arası büyük tuvaletini yapar.
Koyun pisliği gibi ufak, sert kaka parçaları yetersiz beslenme belirtileridir.
-Ayda ortalama 500-800 gram alır.
-1 günde 8-10 kez anne sütü alıyorsa
-Bebeğiniz sağlıklı görünüyor, ten rengi iyi durumda, cildi sıkı, kilo alıyor, boyu uzuyor, baş çevresi gelişiyor ve hareketliyse bebeğiniz yeterli miktarda süt aldığına emin olabilirsiniz.

Doğal Bebek Maması Nasıl Yapılır? yazımızı okumak için tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebeklerin Yememesi Gereken Yiyecekler

$
0
0

Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, bebeklerin yememesi gereken yiyecekler makalemizi hazırladık. Bebeklerin yememesi gereken şeyler neler bunları bilip, bebeğinizi bunlardan uzak tutmalısınız.
Bebeklere Yasak Yiyecekler

bebeklerin yememesi gereken yiyecekler

bebeklerin yememesi gereken yiyecekler

İnek sütü ve yumurta akı. Bu gıdalar 12 aydan küçük çocuklarda mide üşütmesi, egzama ve diğer mide sorunları neden olabilir.

Patlamış mısır, fıstık ezmesi,bisküvi gibi çiğnemesi zor ve boğulmaya yol açabilecek gıdalar

Üzüm havuç, konserve yiyecekler gibi boğulmaya neden olabilecek yiyecekler

Bebeklere Yasak Yiyecekler

Bebeklere Yasak Yiyecekler

Kuruyemiş. Her türlü kuruyemiş 4 yaş altı çocuklar için tehlike arz edebilir

Bal. Bebeklerde botulizme yol açabilecek bakteriler içerdiğinden 1 yaş altı bebeklere yasak gıdalardandır.

Kola, soda veya çay gibi kafeinli içecekler.

Bebeklerde Ek Gıda Listesi makalemizi okumak için tıklayınız

 

bal

bal

Günde 100 gramdan fazla meyve suyu. Eğer verilirse, bebeklerde ishale neden olabilir.

Pastörize edilmemiş peynirler. Bu peynirler bebeklerde gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Balık, özellikle karides, ıstakoz, yengeç gibi kabuklu deniz hayvanları bu yiyecekler 1 yaş altındaki bebeklerde alerjik reaksiyonu tetikleyebilir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

sakatatlar

sakatatlar

Anne Sütünü Artırmanın En Etkili Yolu

$
0
0

Birçok anne bebeğinin ihtiyacını karşılayacak kadar süte sahip değildir. Anne sütünü artırmanın en etkili yolu bir tane değildir, anne sütünü artırmanın yolları pek çoktur.
Bebek açısından anne sütünün önemi hiç bir şeyle mukayese edilemez. Bebeğin güçlü bağışıklık sistemi, sağlıklı gelişimi için anne sütü çok önemlidir.

anne sütünü artırma yolları

anne sütünü artırma yolları

Beslenme
Günlük en az 1800 kalorilik bir diyetle beslenin ve emzirirken günde 6 bardak süt için.
Diyet yapıp zayıflamaya çalışıyorsanız, bu sizin sütünüzün azalmasına yol açabilir.
Anne sütünü artırmak için kalsiyum yönünden zengin gıdalarla beslenin.
Yeşil yapraklı sebzeler, sardalya, somon gibi bazı balık türleri, süt ürünleri yüksek kalsiyum içerir.
Meyve ve sebzeler beslenmenizde önemli bir yerde olmalı.
Pirinç, makarna, hamur işi gibi karbonhidratlı gıdalar sofranızdan eksik olmasın.

anne sütünü artırma yolları

anne sütünü artırma yolları

Bitkisel Çözüm
Anne sütünü artıran bitkisel takviye ilaç kullanacaksanız, doktorunuza danışmadan bunu yapmayın.
Çemen otu, şevketi bostan otu ve kırmızı ahududu anne sütünü artırmakta etkili gıdalardır.

emzirin

emzirin

Göğüs Pompası
Süt pompasının iki avantajlı yönlü vardır bu pompa sayesinde sütü sağar ve bebeğiniz ihtiyacı olduğunda sütü içirirsiniz.
Diğer artısı ise pompa anne sütünü üretimini uyarır ve göğüslerinizde daha çok süt salgılanır.

Anne Sütünü Artıran Yiyecekler makalemizi okumak için tıklayınız 

iyi beslenin

iyi beslenin

Dinlenin
Stres yükü süt bezlerinin salgılanmasına da zarar verir.
Emzirmeden önce ılık duş alın, yürüyüş yapın, sevdiğiniz kişilerle buluşun ve stresinizi atın.
Çocuğunuza süt vermeden göğüslerinize masaj yapmanız ve sıcak su kompresi uygulamanız da sütü artıracaktır.

bol kalsiyum alın

bol kalsiyum alın

Emzirin
Bebeğinizi sık sık emzirin.Böylece daha sık göğüsler uyarılır, daha fazla süt üretimi olur.
24 saatlik bir süre içinde en az 8 kez emzirmek idealdir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebeklerin İçmesi Gereken Süt Miktarı

$
0
0

Bebeğin günlük süt ihtiyacı bebekten bebeğe, günden güne göre değişir. Bebeklerin günlük içmesi gereken süt miktarı nedir sorusunun cevabını çizelgeden bulabilirsiniz.
İlk başlarda bebeğin midesi küçük olduğundan, bebeğe az miktarda süt verilmelidir.

Anne Sütünü Artırmanın En Etkili Yolları makalemizi için tıklayınız

Miktar giderek artırılmalıdır. Bebeğiniz sabahları, akşamlara nazaran daha fazla açlık hissedebilir. Bebeklerin ağlamasının en önemli nedenlerinden biri de acıkmasıdır.

Bebeklerin İçmesi Gereken Süt Miktarı

Bebeklerin İçmesi Gereken Süt Miktarı

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

8-12 Aylık Bebek Beslenmesi Günlük Örnek Menü

$
0
0

Bebekler 8 aylıktan itibaren bir çok gıdayı yiyebilecek konuma gelirler. 8-12 aylık bebek beslenmesi örnek menü bebeğinizin bu aylarda neler yemesi gerektiği hususunda size yardımcı olacaktır.
Dişlerin yavaş yavaş çıktığı bu dönemde iştahsızlık, huysuzluk, ateş gibi durumlar normal belirtilerdir. İştahsız bir bebeğiniz varsa yemeyi eğlenceli hale getirerek yedirmek sizin elinizdedir. Aşağıdaki 8-12 aylık bebek günlük yemek listesi yazımızda geçen 1/4 bir su bardağının dörtte biri anlamındadır, 1/2 ölçü ise bir su bardağının yarısı demektir.

Bebeklerin Yememesi Gereken Yiyecekler için tıklayınız

Kahvaltı
1/4-1/2 bardak tahıl veya yumurta püresi
1/4-1/2 bardak doğranmış meyve
120-180 ml devam sütü veya anne sütü

Aperatif
120-180 ml devam sütü/ anne sütü veya su
1/4 su bardağı doğranmış peynir veya pişmiş sebze

Öğle yemeği
1/4-1/2 bardağı yoğurt ya da süzme peynir veya et
1/4-1/2 bardak sarı veya turuncu sebzeler
120-180 ml devam sütü veya anne sütü

Aperatif
1 adet bisküvi veya kraker
1/4 su bardağı yoğurt veya doğranmış meyve

Akşam yemeği
1/4 su bardağı doğranmış tavuk, et
1/4-1/2 bardak yeşil sebze
1/4 su bardağı erişte, makarna, pirinç, veya patates
1/4 su bardağı meyve
120-180 ml devam sütü veya anne sütü

Uykudan önce
120-180 ml devam sütü, anne sütü veya su

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

1 Yaşındaki Bebek Beslenmesi Günlük Örnek Menü

$
0
0

Bugünkü anne çocuk köşemizde 1 yaşındaki bebeğin günlük beslenme menüsüne yer verdik. 1 yaş bebek beslenme programı yaklaşık 9.5 kg ağırlığında olan bir çocuk için uygulanmalıdır.

Kahvaltı
Yarım bardak demirle zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıl ya da 1 pişmiş yumurta
Yarım bardak yağsız süt
Yarım muz
2-3 adet büyük çilek

8-12 Aylık Bebek Beslenmesi Günlük Örnek Menü için tıklayınız

Ara Öğün
1 dilim tam tahıllı ekmek 1-2 yemek kaşığı krem peynir veya fıstık ezmesi
1/2 bardak tam yağlı süt

Öğle Yemeği
Tavuk,et veya balık
yumurta salatası veya fındık ezmesi
yarım bardak pişmiş yeşil sebze
yarım bardak tam sağlı süt

Bebeklerin Yememesi Gereken Yiyecekler için tıklayınız

Aperatif
50 gram peynir veya 2-3 yemek kaşığı meyve,1 su bardağı süt

Akşam Yemeği
50-80 gram et
Yarım bardak pişmiş turuncu veya sarı sebze
yarım bardak makarna, pirinç veya patates
1/2 bardak tam yağlı süt

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


2 Yaş Çocuğun Beslenmesi Nasıl Olmalı?

$
0
0

Beslenme çocukların büyüyüp gelişmesi, boylarının uzaması, zekalarının artması açısından çok mühimdir. 2 yaş çocuğun beslenmesi nasıl olmalı makalemizde 2 yaş çocuğun günlük yemek listesini yayınladık.

2_yas_cocugu_beslenmesi (1)Kahvaltı
Yarım bardak tahıl gevreği veya 1yumurta
Yarım bardak narenciye veya domates suyu yahut bir dilim kavun veya bir bardağın üçte biri kadar çilek
Yarım dilim tost
yarım tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
1 bardak süt

Ara Öğün
4 Adet kraker
2 yemek kaşığı krem peynir
yarım bardak meyve suyu

Bebeklerin Yememesi Gereken Yiyecekler için tıklayınız

2_yas_cocugu_beslenmesi (2)

Öğle yemeği
1 dilim tam tahıllı ekmek
30 gram et (dana, tavuk, balık vb)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım sandviç
2 yemek kaşığı salata
1 küçük kase yulaf ezmesi
yarım bardak süt

Ara öğün
Yarım elma
Bir bardağın üçte biri kadar üzüm veya yarım portakal
Yarım bardak süt

2_yas_cocugu_beslenmesi (3)

Akşam Yemeği
60 gram et (dana, tavuk, balık vb,) 60 gram yaklaşık çocuğunuzun avucu kadardır.
2 yemek kaşığı sebze
1/3 yani bardağın üçte biri kadar makarna, pirinç veya patates
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım bardak süt

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebeklerde Demir Eksikliği Kansızlık Hakkında Herşey

$
0
0

Bugün anne çocuk köşemizde bebeklerde demir eksikliği hakkında her şey, bebeklerde kansızlık nedir nasıl tedavi edilmelidir makalemizi yayınladık.
Yeterli ve dengeli beslenmenin bebeklerde demir eksikliği tedavisinde büyük rolü vardır.
Vücut, tüm hücrelere oksijen temininden sorumlu olan hemoglobini yapmak için demire ihtiyac duyar. Hemoglobin ayrıca kırmızı kan hücrelerinden de sorumlu maddedir. Kişinin bedeninde yeterli miktarda demir yoksa, kan hücreleri küçülür ve bunun sonucu olarak demir eksikliği ortaya çıkar.
Demir, bebeğin beyin fonksiyonlarının düzenli çalışması ve gelişmesi için çok önemlidir. Anemi olan çocuklar ileriki yaşamlarında öğrenme güçlüğü, okulda başarısızlık gibi istenmeyen durumlarla karşılaşabilirler.

Sağlıklı bir bebek genelde, vücuduna, en az 4-6 ay yetecek kadar demir deposuyla doğar. Bu demir, hamilelik sırasında anneden alınır.
Fakat bazı bebekler yeterli demir miktarıyla doğmadıklarından anemi riski taşırlar.
Bu bebeklerden bazıları
prematüre bebekler
düşük doğum ağırlıklı bebekler
Hamileyken beslenmesine özen göstermemiş diyabet olan annelerin bebekleri

Bebeği kansızlıktan korumak için onu en az 6 ay anne sütüyle beslemelidir.Anne sütündeki demir miktarı azdır fakat etkisi büyüktür. Anne sütü Laktoferrin ve transferin isminde iki müthiş protein içerir. Bu proteinler anne sütü yoluyla bebeğe geçer, anne sütünün emilim oranı da çok yüksektir. Anne sütü ayrıca demir emilimine yardımcı laktoz ve C vitamini yönünden zengindir.

Annelerin Buluştuğu Çocuk Büyütürken Forum Sayfamız İçin Tıklayınız 

Kansızlığın Belirtileri Şunlardır
Soluk cilt (özellikle bebeklerin kulak memesine dikkat)
Dikkat Eksikliği
İlgisizlik
Halsizlik
Sık hastalanma
İştah kaybı

Demir açısından zengin gıdalarla beslenerek süt yoluyla bebeğinize demir takviyesi yapabilir veya ek gıdaya geçen bebeklerinize bu yiyeceklerle mama hazırlayabilirsiniz.
Et (özellikle sığır ve kuzu)
bezelye
soya peyniri
fasulye
Koyu yeşil sebzeler
avokado
patates
kepekli tahıl
buğday tohumu
arpa
şeker pekmezi
brokoli

Bu gıdalar ise az da olsa demir içeren gıdalardır
kabak
mantar
kahverengi pirinç

Bebeği Kansız Olan Annelere Tavsiyeler
C vitamini içeren gıdalar ile birlikte yüksek demirli gıdaları birlikte verin. Bu durum demir emilimini artıracaktır.
Bunun için örnek et ve domates sosundan oluşan spagetti makarnadır
Dökme demir tavada yemeklerinizi pişirin. Domates gibi bazı gıdalardaki asitler tavadaki demiri içine özümserler.
Bebeğiniz için tahıl yönünden zengin gıdalarla ekmek yapın ve onu bu ekmekle besleyin.
Yulaf ezmesi ile pekmezi karıştırın bebeğe yedirin, böylece yalnızca demir alımını sağlamaz ayıca B vitamini gibi kan hücrelerinin yapımında etkili vitaminleri de almış olursunuz.
Bebeğinize demir içeren gıdalar yedirirken küçük lokmalar halinde verin.
Böylece demir emilimi kolaylaşacaktır.
Yapılan son çalışmalar soğan ve sarımsağın bedenin demir ve çinko alımını artırabildiğini gösteriyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Anne Sütünü Arttırıcı Doğal Formüller

$
0
0

Anne sütü bebekler için oldukça önemlidir. Anne sütünü arttırıcı doğal formüller makalemiz anne sütü az olan anneler düşünülerek hazırlanmıştır.
Anne sütünün faydaları arasında şunlar vardırdır; Anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirir. Zekayı ve hafızayı artırır. Düşük miktarda süt tüketen bebeklerde beslenme yetersizliği görülür.

Anne sütünün az olmasının nedenleri
Bedendeki herhangi bir hastalık
Doğum kontrol hapları
Bazı hormonal bozukluklar
Az emzirme

Anne Sütünü Artıran 1. Formül
Malzemeler
Çemen tohumu tozu
İnek, keçi veya deve sütü

Bebek Bakımı Ve Bebek Beslenmesi Forum Sayfamız İçin Tıklayınız

Yapılışı
Çemen tohumunu toz haline getirin.
Bir bardak inek, keçi veya deve sütü içine bir yemek kaşığı çemen tohumu tozu
katın.
Günde 3 bardak bu sütten için.
Bu tarif süt bezlerini uyarıp, artmasını sağlar. Tarif, diyabetik ve astımlı kadınlar için uygun değildir.

Anne Sütünü Artıran 2. Formül
Hergün yarım bardak drumstick bitkisi suyu için.
Bu içecek meme bezlerini uyaracak. Meme çevresindeki damarları açarak süt üretimini artıracaktır.

Anne Sütünü Artıran Yiyecekler İçin Tıklayınız

Anne Sütünü Artırmanın Yolları
Bol sıvı tüketerek bedeninizdeki hidrasyonu sağlayın.
Mümkünse diyetisyden sağlıklı ve dengeli bir diyet listesi alıp, ona göre beslenin.
Emzirmeden önce göğüslerinize sıcak su torbası tutun, böylece göğüslerinizdeki kan akışını artırarak, sütünüzün gelmesini sağlamış olursunuz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı?

$
0
0

Ek gıdaya geçiş belli aşamalarla olmalıdır. Bebeklerde ek gıdaya geçiş nasıl olmalı makalemiz annelere bu konuda bilgi vermek için hazırlanmıştır.

Bebeğinize ilk 6 ay yalnızca anne sütü verin.

6. Ayı dolunca( ilk başlanacak ek gıda yoğurttur)
Anne sütü
Yoğurt
Meyve suyu(taze sıkılmış elma veya şeftali ile başlayın)
Sebze çorbası
Yumurta sarısı(katı kaynamış ve 1 çay kaşığı)
Pekmez (1 çay kaşığı, taze meyve suyu ile birlikte verilir)

Bebeklerde Ek Gıda Listesi Resimli Makalemiz İçin Tıklayınız

7. Ayı Dolunca
Anne sütü
Yumurta sarısı(tam)
Pirinç, pirinç unu, sütlü mama
Taze meyve suyu veya meyve püresi
Yoğurt
Et (tavuk, balık, dana, ezerek verin)
Sebze püresi veya sebze çorbası(tuz kullanmayın)
Pekmez (1 çay kaşığı, taze meyve suyu ile birlikte verilir)

8. Ayı Dolunca
Anne sütü
Kıymalı, sebzeli ezilmiş püre yapılmış ev yemekleri
Kahvaltıda tam yumurta(katı kaynamış) veya pastörize peynir
beyaz peynir(akşamdan suya koyulup tuzu alınmış) ekmek
Kuru baklagil (kuru fasulye, nohut,mercimek) çorbaları
Taze meyve suyu veya meyve püresi
Pekmez (1 çay kaşığı, taze meyve suyu ile birlikte verilir)
Süt veya yoğurt (günde 500 ml)

9. Ayı dolunca
Çocuk uygun kaşık, çatal kullanarak, aile menüsünde aşağıdakiler mutlaka olmalıdır.
Anne sütü
Kahvaltıda tam yumurta(katı kaynamış) veya pastörize peynir
beyaz peynir(akşamdan suya koyulup tuzu alınmış) ekmek
Ev yemekleri
Tarhana, mercimek çorbası unlu veya yoğurtlu çorbalar
Süt veya yoğurt (günde 500 ml)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebekler İçin En Güzel Kahvaltı Menüleri

$
0
0

6-7. aynı bitiren bebeğe kahvaltıya başlanabilir. Bebekler için en güzel kahvaltı menüleri tariflerimiz bebeğinizin ay ay yiyebileceği gıdalardan hazırlanmış, kahvaltı tariflerinden oluşuyor. 6. ayını bitiren bebek peynir, bebek bisküvisi, tahin pekmez, reçel, tereyağı, yoğurt, yumurta sarısı yiyebilir. Yalnız her bebeğin gelişimi farklı olduğundan size bildirdiğimiz bebek kahvaltılarını yedirmeden doktorunuza danışmalısınız.

Elmalı Peynirli Kahvaltı: 6 ay üstü
1 tatlı kaşığı labne
1 tatlı kaşığı pekmez
1 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:
Rendelenmiş elma, tereyağına katılır.Ardından diğer malzemeler katılarak püre yapılır. Püre koyu olursa ıhlamur ile sulandırılabilir.

Tahıllı Kayısı Püresi: ( 7 ay üzeri)
4 yemek kaşığı kayısı ezmesi
3 dilim muz
2 yemek kaşığı tahıl gevreği
1 tuttam öğütülmüş badem
180 ml anne sütü ya da formül mama
Hazırlanışı:
Ilıtılmış süte, tahıl eklenir. Yumulaması beklenir. Ardından diğer malzemeler eklenerek püre yapılır.

Kolay Kahvaltı: 6 ay üstü
Yarım muz veya bebeğin sevdiği bir meyve
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı labne
1 ceviz veya 5 fındık
1 yumurta sarısı
Az tereyağ

Kahvaltılık muhallebi
Hazırlanışı:Kahvaltılık muhallebinin içine tüm malzemeler konularak püre yapılır.
Yulaf Ezmeli Bebek Kahvaltısı: ( 6 ay üstü )
1,5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1,5 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı pekmez
1 tane kuru kayısı
1 çay kaşığından az tereyağ
1 çay kaşığı çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı: doğranmış kayısı, 1 su bardağı su ile pişirilir. Ardından yulaf ve mısır unu da eklenir.Pişirilmeye devam edilir. Kıvamına göre su eklenebilir. Ardından diğer malzemeler katılıp püre hazırlanır.

Ihlamurlu Bebek Kahvaltısı:6 ay üstü
Ihlamur ya da Rezene çayı
Tam buğday ekmeği
1 çay kaşığı pekmez
Yarım yumurta sarısı
Labne ya da akşamdan suda bekletilmiş beyaz peynir ( kibrit kutusu büyüklüğünde)
Hazırlanışı: Ihlamurun içine ekmeği ekleyip, ardından diğer malzemeleri ekleyip, püre haline getiriniz.

Kayısı Püreli ve Pekmezli Kahvaltı: ( 8 ay üstü )
4-5 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
Ezilmiş 5 adet kabak çekirdeği içi
Hazırlanışı:
375 ml. suda kayısıları haşladıktan sonra, diğer tüm malzemeleri ekleyip püre yapınız.

Kahvaltı Tarifi
1 adet haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
1 çay kaşığı bal(1 yaşından sonra)
Yumurta,peynir ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılır.

Kahvaltı Tarifi
1 adet yumurta
Yarım Muz
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 tane ceviz(iyice ezilmiş)
1 kaşık pekmez
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
Yumurta,peynir muz ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılıp muhallebi kıvamına getirilir.

Kahvaltı Tarifi
Malzemeler:

• 150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
• 2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
• 1/8 haşlanmış yumurta sarısı*
• ½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir**
• 1 tatlı kaşığı pekmez

Bebek Bakımı ve Beslenmesi Forum Sayfamız İçin Tıklayınız

Not:
1. Yumurta önemli ve dikkat edilmesi gereken bir gıda olduğundan, önce nohut kadar başlanıp az az arttırılarak verilmelidir.
2. Tüm püreler ıhlamur ya da rezene ile sulandırılabilir.
3. Katı ya da pütürlü olan püreler blenderdan geçirilebilir.
4. Ceviz, fındık, bademgibiyiyecekler iyice çekilmelidir.
5. Evde yapılmış ya da hazır tam buğday ekmeği kullanılabilir.
6. Bebe bisküvileri faydalı olmadığından ve gereksiz kilo aldırdığından ben tercih etmiyorum.
7. Tarifler, yaptığım araştırmalar sonucu internetten bulduğum ve doktoruma onaylattığım tariflerdir.

Bebeklerde İshali Kesen Yiyecekler

$
0
0

Bugünkü anne çocuk köşemizde bebeklerde ishali kesen yiyeceklere yer verdik.Bebeklerin genelde belli dışkılama zamanları vardır. Fakat bebeğinizin dışkısı kötü kokuyor, sık ve sulu şekilde geliyorsa bebeğiniz ishal olmuş demektir. Bebeklerde ishal nedenleri arasında bakteriyel enfeksiyonlar, alerji, ilacın yan etkisi, rotavirüs, bebeğinizin öğünlerinin lifli gıdalardan oluşması sayılabilir.
Bebeklerde ishal atakları dehidrasyon yani vücudun susuz kalmasına neden olur.
Bazı ishallere kusma eşlik edebilir.Sıvı kaybını karşılamak için su ve sulu içecekler verilmelidir. Bebeklerinizde ishal durmuyorsa acil olarak bir çocuk doktoruna gitmelisiniz.
Bebeklerde dehidrasyon belirtileri
Gözlerde çukurlaşma
Uyuşukluk
Sinirlilik
Ağız kuruluğu

Bebeklerde İshal Tedavisi İçin Tıklayınız

Anne sütü ishali kesen gıdalar kadar faydalı bir besindir. Bebeğiniz ishal olduğunda
onu anne sütüyle devam ederek su kaybını önlemeye yardımcı olabilirsiniz.
Bebeklerde İshalde Ne Yemeli?
Muz
Pilav
Elma sosu
Havuç
Yoğurt
Ek gıdaya geçmiş bebeğinize bu yiyecekleri ezip, püre haline getirerek yedirebilirsiniz.

Bebek Sağlığı Ve Hastalıkları Forum Sayfamız İçin Tıklayınız

Lif ve şeker açısından zengin gıdalardan uzak durmalıdır.
Bebek ishalinde yasaklı gıdalar
Erik
şeftali
armut
kayısı
yulaf
Meyve suları
tam yağlı süt

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebekler İçin Meyve Püresi Nasıl Yapılır?

$
0
0

Bebeklerde katı gıdaya geçiş genelde 6-8. aylarda olur. Bebeğinize meyve püresi vererek katı gıdalara başlangıç yapabilirsiniz. Bebekler için meyve püresi tarifleri
resimli anlatımı ile bebek sağlığı için çok mühim olan bebek beslenmesi konusunda size yön gösterecektir.

Malzemeler
1 olgun elma
1 olgun muz
Çocuklar için bebe bisküvisi
Portakal suyu (isteğe bağlı)

bebekler_icin_meyve_puresi (1)Yapılışı
Elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp bir kasede rendeleyin.

Bebek Beslenmesi Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

bebekler_icin_meyve_puresi (2)Muzun kabuğunu soyup bıcakla küçük parçalara ayırın ardından çatalla ezin.

bebekler_icin_meyve_puresi (3)Elma ile muzu güzelce karıştırın.Dilerseniz içine tat vermesi ve vitamin olması açısından portakal suyu ekleyebilirsiniz.Meyve püresini daha kalın hale getirmek için, bebeğinizin sevdiği bebe bisküvisini katabilirsiniz.

bebekler_icin_meyve_puresi (4)Malzemeler
2 olgun kayısı
1 olgun kavun
1 bebe bisküvisi

bebekler_icin_meyve_puresi (5)Yapılışı
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın.Kavunun kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın.

bebekler_icin_meyve_puresi (6)Her ikisini de kaseye koyup, çatalla ezin.

bebekler_icin_meyve_puresi (7)Malzemeler
1 olgun şeftali
1 tane bebe bisküvisi

bebekler_icin_meyve_puresi (8)
Yapılışı
Şeftaliyi soyup, çekirdeğini çıkarın.

bebekler_icin_meyve_puresi (9)Parçalar halinde kesin, çatalla ezip püre haline getirin.

bebekler_icin_meyve_puresi (10)Dilerseniz içine bir bebe biskivüsi katabilirsiniz.

bebekler_icin_meyve_puresi (11)Malzemeler
Yarım kivi
1 tane bebe bisküvisi

bebekler_icin_meyve_puresi (12)Yapılışı
Kivinin kabuklarını soyun.Küçük parçalar halinde kesin.

bebekler_icin_meyve_puresi (13)Çatalla ezin.
İsterseniz bir bebe bisküvisini içine katın.

bebekler_icin_meyve_puresi (14)YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Bebekler İçin Elma Püresi Nasıl Yapılır?

$
0
0

Bebek beslenmesi bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Bebekler için elma püresi nasıl yapılır? resimli makalemiz bebek meyve püresi hazırlarken size yardımcı olacaktır. Malzemeler
1 elma
3 yemek kaşığı su
1 tencere
1 patates ezici veya çatal

Bebek Beslenmesi Hakında Herşey İçin Tıklayınız

Yapılışı
Elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
İri iri doğrayın.
Tencereye elmaları ve suyu koyun.
Orta ısıda kaynamaya bırakın.
Ara ara suyunun bitip bitmediğini kontrol edin ki susuz kalıp elma yanmasın.
Elmalar yumuşadığında ateşte alın, suyuyla beraber çatal veya patates ezici yardımıyla ezin, blenderda kullanabilirsiniz.
Soğuyup, oda sıcaklığına gelene kadar buzdolabında bekletin.

Bebek Bakımı ve Beslenmesi Forum Sayfamız İçin Tıklayınız

bebekler_icin_elma_puresi_nasil_yapilir (1)

bebekler_icin_elma_puresi_nasil_yapilir (2)

bebekler_icin_elma_puresi_nasil_yapilir (3)

bebekler_icin_elma_puresi_nasil_yapilir (4)

bebekler_icin_elma_puresi_nasil_yapilir (5)

bebekler_icin_elma_puresi_nasil_yapilir (6)YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebekler İçin Muz Püresi Nasıl Yapılır?

$
0
0

Bebeğiniz ek gıdaya geçti ve meyve püresi tarifleri mi arıyorsunuz? Bebekler için muz püresi nasıl yapılır? resimli makalemiz bu konuda size yardımcı olacaktır.
Malzemeler
1 orta boy muz
2 tatlı kaşığı bebek pirinç unu
2 yemek kaşığı anne sütü ve formül süt

Bebek Beslenmesi Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

Yapılışı
Tüm malzemeyi blenderdan geçirin.
Pürüzsüz hale gelene kadar güzelce çırpın.
Hazır olduğunda bebeğinize yedirin.
bebekler_icin_muz_puresi (1)

bebekler_icin_muz_puresi (2)

bebekler_icin_muz_puresi (3)YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Biberon Temizliği Nasıl Yapılır?

$
0
0

Biberon temizliği çocuğunuz sağlığı açısından çok mühimdir, çünkü biberonlar bakterilerin kolayca üreyebildiği eşyalardır. Biberonlar nasıl temizlenir? nasıl steril edilir makalemizde
bebek biberon temizliği konusunu el aldık.

biberonlari_nasil_temizliyorsunuz (1)
1. Yöntem
Biberonları kaynatmak en önemli biberon temizliği yöntemlerindendir.
Bir tencerede suyu kaynatın.
Şişeleri parçalarından ayırın.
Biberonları sıcak su ve organik deterjanla yıkayın, durulayın. Ardından sıcak suda en az 10 dakika bekletin.
Böylece biberonları bakterilerden iyice arındırmış olacaksınız.

Bebek Beslenmesi Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

 

biberonlari_nasil_temizliyorsunuz (2)
2. Yöntem
Biberonları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz, fakat şişeleri kaynar suyun içinde bırakmak kadar steril hale getirmez.

3. Yöntem
Biberonları sterileze etmek için mikrodalgan yararlanabilirsiniz.
Su ve organik bulaşık deterjanı yahut sabunuyla biberonu güzelce yıkayın.
Durulayın. Ardından parçalar halinde ayırıp mikrodalgada 1,5 dakika bekletin ve soğumaya bırakın.

Bebek Bakımı ve Beslenmesi Forum Sayfamız İçin Tıklayınız

biberonlari_nasil_temizliyorsunuz (3)
4. Yöntem
Soğuk su sterilizasyonu
Bebek tabaklarını, bardaklarını vs temizlemek için satılan sterilizasyon tabletlerden alın ve soğuk suda bunu çözdürün. Biberonunuzu bu suda yarım saat bekletin.
Ardından yıkayıp, durulayın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Hazır Bebek Maması Nasıl Yapılır?

$
0
0

Formula bebek mamaları çalışan anneler ve sütü yetmeyen anneler için ideal bebek beslenmesi şeklidir. Hazır bebek maması nasıl yapılır? nasıl hazırlanır? öğrenmek istiyorsanız, işte biberon maması yapılışı.

hazir_mama_nasil_yapilir (1)Suyu kaynatıp, steril hale getirin

Bebek Bakımı ve Beslenmesi Forum Sayfamız İçin Tıklayınız

 

hazir_mama_nasil_yapilir (2)Hazır mamanın üzerindeki yapılış talimatlarını okuyun

Bebek Beslenmesi Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

hazir_mama_nasil_yapilir (3)

hazir_mama_nasil_yapilir (4)Sıcak olan şişenizi biraz soğuması için buzdolabına kaldırın.

hazir_mama_nasil_yapilir (5)Su ılık haldeyken bebek mamanızı kutu talimatı üzerine hazırlayıp biberona koyun. .Hazır mama hazırlarken ölçümüz her 30 cc’ye 1 ölçek mama şeklindedir.
Önce suyu ardından mamayı koyun, tersini yaparsanız ne kadar su koyacağınız tam kestiremeyebilirsiniz.

hazir_mama_nasil_yapilir (6)Bebeğinize kac cc verecekseniz yarıdan fazlasına kaynatıp soğumaya bıraktığınız suyu üzerinede kaynamış yeni suyu ekleyip parmağınızla kontrol edin. Ilık halde bebeğinize mamayı yedirin.

hazir_mama_nasil_yapilir (7)Hazır Bebek maması buzdolabı kapısında değil iç raflarda 24 saat saklanabilir

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bebeklerde Kabızlık Nasıl Geçer? Ne Yapmalı?

$
0
0

Bebeklerde kabızlık hem bebek hem de ebeveynler için zor bir durumdur. Bebeklerde kabızlık nasıl çözülür? bebeklerde kabızlık sorunu nasıl giderilir? makalemizde bebeğinizi kabızlıktan kurtarabilecek yöntemlere yer verdik.

bebeklerde_kabizlik (1)
Bazı gıdalar kabızlık yapıcıdır, dışkıyı sertleştirir. Bebeğinizde bu gıdaların tüketimini azaltın.
O besinler şunlardır:
pirinç
muz
pişmiş havuç
peynir
yoğurt
beyaz ekmek
makarna
Aşırı patates tüketimi

Bebek Bakımı ve Beslenmesi Forum Sayfamız İçin Tıklayınız

 

bebeklerde_kabizlik (2)
Bebeğinize lif oranı yüksek, dışkıyı yumuşatan gıdalar verin.
Bu yiyecekler şunlardır
Elma
şeftali
kayısı
armut
erik
bezelye

Bebeklerde Kabızlık İçin Bitkisel Çözüm Tıklayınız

bebeklerde_kabizlik_tedavisi
Bebeğinize günde 2 kez meyve suyu için.
Erik gibi sorbitol, kafeik asit ve dihydrophenylisatin içeren meyveler kabızlıktan
kurtulmaya yardımcıdır. Evde erik kaynatıp, soğutup içirebilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

 

bebeklerde_kabizlik (4)
Masaj bebeği rahatlatan, bağırsaklarını harekete geçiren etkenlerdendir.
Bebeğinize masajı nasıl yapabilirsiniz? öğrenmek için linkimiz size yardımcı olacaktır.

Bebek Masajı Hakkında Herşey! Tıklayınız

 

bebeklerde_kabizlik (5)
Bebeğinizin bağırsaklarını hareket ettirmenin bir yolu da bisiklet çevirme şeklinde bacaklarını hareket ettirmektir.
Bunun için yapmanız gereken;
Bebeğinizi sırt üstü yatırın, ayaklarını tutup, bisiklet çevirir gibi hafif hızlı fakat
dikkatli bir çekilde hareket ettirin.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Viewing all 86 articles
Browse latest View live